У Львові міськрада закликала фотографувати неправильно припарковані машини

У Львові міськрада закликала фотографувати неправильно припарковані машини

01 квітня 2023
0

Львівська міськрада оголосила про старт акції «Донать фотопорушення паркувань на ЗСУ». Жителів міста закликають фотографувати неправильно припарковані автомобілі. Штрафи за це спрямують на допомогу українським військовим. Про це повідомила пресслужба міськради.

Там зазначали, що за порушення правил зупинки чи стоянки водії мають сплатити штраф, мінімальний розмір якого становить 340 грн. Однак він може збільшуватися до 680 грн залежно від специфіки правопорушення. Якщо порушник сплачує штраф упродовж 10 днів, то його сума зменшується вдвічі.

Наприклад, 28 березня у міськраді повідомили, що за минулий тиждень інспектори з паркування оштрафували понад 5,5 тисячі водіїв за порушення правил зупинки чи стоянки авто на суму понад 2 млн грн. Ці кошти надходять у місцевий бюджет, зокрема їх спрямовують на потреби армії.

Для участі в оголошеній акції потрібно надіслати фото неправильно припаркованого авто через соцмережі гарячої лінії міста: Telegram-бот чи сторінку у Facebook.

«Мешканці можуть долучитися одночасно як до благоустрою міста, так і до донації коштів на Збройні сили України», - йдеться у повідомленні.

У міськраді додали, що з початку 2023 року від жителів на гарячу лінію надійшло понад 300 фотофіксацій порушень паркування автомобілів.

Джерело: hromadske.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація