У Львові OKKO та Uklon запустили клас авто для людей, що користуються кріслом колісним

У Львові OKKO та Uklon запустили клас авто для людей, що користуються кріслом колісним

23 січня 2024
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Мережа АЗК OKKO та український онлайн-сервіс виклику авто Uklon запустили «Інклюзивний» клас авто, який відтепер доступний у Львові та його передмісті в радіусі 20 км. Відтак пасажири, що користуються кріслом колісним, можуть безперешкодно пересуватися на спеціально оснащених авто.

Зокрема, компанія OKKO виділила кошти на закупівлю трьох спеціалізованих автомобілів, а також буде забезпечувати їх пальним протягом року.

«За статистикою Міністерства соціальної політики, від початку повномасштабного вторгнення кількість українців з інвалідністю зросла вже на 300 тисяч. І, на жаль, це не остаточна цифра. Маємо вже створювати умови для наших людей, щоб вони могли вести активне соціальне життя. Без бар'єрів пересуватися вулицями, у приміщеннях, користуватися транспортом. Так, наприклад, усі наші новозбудовані АЗК або ті, що ми ремонтували у цьому році, проєктували з урахуванням потреб маломобільних груп населення. А це і санвузли, і паркувальні місця, відсутність бордюрів. Ми і раніше це робили, але цього року почали приділяти максимум уваги, - КОМЕНТУЄ ВІЦЕПРЕЗИДЕНТ З МАРКЕТИНГУ ОККО ВАСИЛЬ ДМИТРІВ. - Тож, коли до нас звернулись колеги з Uklon з пропозицією підтримати проєкт у Львові, ми без вагань доєдналися. Адже це, крім того, що корисна справа, також і логічне продовження нашої програми соціальної відповідальності».

Авто класу «Інклюзивний» оснащені гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла колісного. Для виклику адаптованої автівки у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас. Поїздки можна замовляти як безпосередньо по Львову, так і в околицях міста - радіусом до 20 кілометрів.

«Перші півроку роботи класу «Інклюзивний» продемонстрували*, що цей сервіс дуже потрібний. Нам вдалося створити комфортний та доступний спосіб міського пересування для людей, що користуються кріслом колісним. Ми дуже вдячні партнеру «ОККО», які вирішили підтримати нас у цьому запуску. Львів - наш перший крок до масштабування проєкту регіонами України. Створюємо комфорт для всіх: інклюзивно, зручно та просто», - ВІДМІТИВ СЕРГІЙ СМУСЬ, СПІВЗАСНОВНИК UKLON.

Усі поїздки на авто класу «Інклюзивний» виконуватимуть професійні драйвери, які пройшли тренінг від Доступно.UA зі спілкування та взаємодії із людьми з порушеннями опорно-рухового апарату. Крім послуги перевезення, у разі, якщо пасажир з інвалідністю пересувається без супроводу, водій допоможе перенести багаж або особисті речі. У сервісу Uklon уже є успішний досвід втілення такого проєкту у Києві, а Львів стане другим містом в Україні, де він розгортатиметься.

Ініціативу OKKO та Uklon підтримала й мерія Львова, яка працює над механізмом компенсації вартості проїзду для користувачів нової послуги.

* Нагадаємо, в Києві та передмісті Uklon запустив Інклюзивний клас авто у квітні 2023 року за підтримки Mastercard та MacPaw. Відтоді користувачі здійснили понад 5 000 поїздок. Проєкт також підтримав Український ветеранський фонд Мінветеранів, партнер компанії серед ветеранів, ветеранок та їхніх родин і ГО «Безбар?єрність», виконавчий партнер ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров'я та ініціативи «Без бар'єрів», спрямованої на створення рівних можливостей для всіх українців.

Джерело: OKKO

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація