У Мережі вперше показали «живі» фото Lancia Ypsilon нового покоління

У Мережі вперше показали «живі» фото Lancia Ypsilon нового покоління

27 грудня 2023
1

Компанія Lancia, яка входить до складу концерну Stellantis, уперше «показала» фотографії Lancia Ypsilon нового покоління. Офіційна презентація цієї новинки відбудеться у лютому 2024 року.

Lancia Ypsilon першого покоління з'явилася у 1996 році. Це був дуже красивий автомобіль. У Європі він мав великий успіх. Наразі випускають третє покоління цієї моделі. Цей автомобіль випускають на польському заводі Fiat.

На даний момент Ypsilon продають лише в Італії. Але нове покоління цієї моделі продаватиметься у різних країнах світу. Тобто, це буде глобальний автомобіль.

Новий Ypsilon побудований на платформі CMP. Це компактний міський хетчбек із елегантним дизайном кузова. Він буде трохи схожим на концепт Pu+Ra HPE, який дебютував навесні 2023 року. Нагадаємо, Pu+Ra HPE - це концепт електромобіля із запасом ходу 700 км. У нового Ypsilon позаду круглі фари, як у Lancia Stratos. Чорна смуга між фарами нагадує спойлер італійського спорткара.

У салоні буде кругла центральна консоль, нова інформаційно-розважальна система SALA (Sound Air Light Augmentation) з великим сенсорним дисплеєм, можливостями персоналізації та інтуїтивно зрозумілим керуванням, у тому числі голосовим керуванням (досі автомобілі Lancia такою мультимедійною системою ще не оснащувалися).

Ypsilon нового покоління створювався разом із компанією Cassina, яка випускає преміальні меблі. Це означає, що салон нового італійського автомобіля буде оброблений матеріалами високої якості і матиме гарний дизайн. Крім того, покупцям запропонують спеціальну версію з особливим обладнанням, створену на честь Lancia.

Ypsilon четвертого покоління отримає електричну силову установку у двох варіантах потужність - 136 к.с. та 156 к.с. Який буде запас ходу у електричних версій - ще не відомо. Думаємо, невеликий, приблизно 300-350 км. Крім того, покупцям пропонуватимуть версію з гібридним двигуном у двох варіантах потужності - 100 к.с. та 136 к.с. Зараз таким гібридним двигуном оснащується Peugeot 208.

Коли офіційно дебютує Lancia Ypsilon нового покоління? Це відбудеться у лютому 2024 року. Продаж цієї новинки розпочнеться влітку 2024 року. Скільки вона коштуватиме - ще не відомо. Пізніше покупцям запропонують спортивну версію HF.

Джерело: Today.ua
Фото: Motor1

Обговорення новини

Ігор Вишнецький  

Ще б замість Lancia написали спереду Voron Glass)

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація