У МВС розповіли, скільки посвідчень водія отримали українці за кордоном

У МВС розповіли, скільки посвідчень водія отримали українці за кордоном

15 грудня 2023
0

Послуги сервісних центрів МВС тепер можна отримати як в Україні, так і за її межами. Зокрема, українці, які перебувають за кордоном, можуть замовити посвідчення водія, у разі його втрати або інших факторів, що вимагають обміну документа.

Як розповів в ефірі телемарафону начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик, за два місяці з початку запуску цієї послуги нею скористалися 1800 людей. Саме стільки документів було надіслано до різних країн Європи, куди виїхали наші громадяни з початку повномасштабної війни.

Рудик нагадав, що наразі послуга онлайн обміну посвідчення водія в електронному кабінеті водія доступна в Польщі, Чехії, Німеччині та Італії. Нею можуть скористатися ті громадяни, які втратили або пошкодили документ, у нього закінчився термін дії або у власника змінилися персональні дані. Для замовлення міжнародної доставки потрібно авторизуватися в електронному кабінеті водія, вказати причину обміну посвідчення, обрати країну доставки та сплатити послугу (311 гривень вартість бланку та 960 грн - логістичні послуги).

Неможливо відновити онлайн посвідчення водія отримані до 2013 року, оскільки вони знаходяться в старому реєстрі. Але такі громадяни можуть звернутись до ДП «Документ» і там провести обмін чи відновлення прав. Вони відкриті у семи країнах: Польщі, Словаччині, Німеччині, Чехії, Італії, Іспанії та Туреччини.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація