У Миколаївській області побудують новий транспортний вузол

У Миколаївській області побудують новий транспортний вузол

02 грудня 2023
1

У Миколаївській області побудують транспортну розв'язку, яка стане першим етапом створення обходу Миколаєва. Як повідомили у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України, підготовчі роботи вже розпочалися. Зокрема, у власність держави передано Варварівський та Інгульський мостові переходи Миколаєва. Через ці мости проходить весь транзитний транспорт, що рухається південними регіонами, у тому числі у рамках зернового коридору.

Найближчим часом планується проведення детального огляду конструкцій. За його результатами фахівці визначать їх залишковий ресурс й можливі максимальні навантаження та необхідні заходи щодо ремонту чи реконструкції.

Проєкт обходу довкола Миколаєва розроблено спільно з Японським агентством міжнародного співробітництва JICA. Після закінчення будівництва обхід Миколаєва займатиме лише 8 хвилин, тоді як через місто - 1 годину.

Також розпочинається будівництво 3,5-кілометрової транспортної розв'язки на автодорозі М-14 км 121+360, яка є першим етапом будівництва обходу Миколаєва. Як повідомили в агентстві, паралельно розробляються проєкти реконструкції траси М-14 на ділянці км 110+000 - км 126+000, мостового переходу через Південний Буг та розв'язки, М-14 км 142+800. Тендер на будівництво розв'язки оголосять найближчим часом.

Джерело: Авто Центр
Фото: Mustafa Nayyem

Обговорення новини

Andriy86  

Я можу без усіляких експертиз сказати, що обидва мости вже давно вичерпали свій ресурс.

-5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація