У найтехнологічнішого двигуна Nissan виявлено фатальний дефект

У найтехнологічнішого двигуна Nissan виявлено фатальний дефект

19 грудня 2023
5

Компанію Nissan підвів передовий двигун: у групі ризику 450 тисяч машин. Управління розслідування дефектів США (ODI) оголосило, що ініціювало розслідування щодо японської компанії. Регулятор отримав скарги від шести власників Nissan з турбомоторами лінійки VC зі змінним ступенем стиснення. У всіх випадках двигуни раптово втрачали потужність і повністю виходили з ладу. Японська компанія проблему визнала.

Під розслідуванням нові Nissan Altima та Rogue (X-Trail), а також Infiniti QX50 та QX55 2019-2023 модельних років. У цих автомобілях використовується один з двох турбомоторів: або «турботрійка» 1.5 VC-Turbo, або «турбочетвірка» 2.0 VC-Turbo. Три фатальні відмови двигуна сталися на кросоверах Rogue, дві на Infiniti, одна - на Altima.

За попередніми даними, йдеться про дефект колінчастого валу та/або L-подібної ланки. Nissan заявив, що «прагне забезпечити безпеку клієнтів і тісно співпрацює з Національним управлінням безпеки дорожнього руху США (NHTSA)». Мотористи японської фірми працюють над розв'язанням проблеми, але відклична кампанія поки не ініційована, а кількість дефектних машин не підтверджена автовиробником.

Американські регулятори вдруге за місяць звертають увагу на двигуни автомобілів Nissan. Раніше NHTSA оголосила, що візьме на контроль скарги споживачів на пікап Nissan Titan з 5,0-літровими турбодизелями Cummins: у групі ризику можуть бути десятки тисяч машин.

Джерело: АвтоСвіт

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Vlad1991  

Китайський "непотріб" кажете?)

+8-2ВІДПОВІСТИ  
egort  

Vlad1991, тобто тому що нікому ковиряти китайців бо вони не продаються в сша тепер слідує шо вони не непотріб бо ви нічо про них не чуєте? з такою логікою і в рашкє нема корупції

+5-1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Vlad1991, коли Китай десятиріччями буде випускати авто за якістю, як японці, або німці, або хоча б як корейці, тоді можна буде говорити про щось. Поки що, не бачив жодного китайця старше десяти років, щоб був без корозії. Не кажучи вже про якість ходовки, салону і т.д.

+6-10ВІДПОВІСТИ  
Andriy86  

В ютуб вже є відео розбору цього двигуна саме через дефект колінчастого валу. За словами автора, це вже другий зламаний двигун на цьому авмомрбілі за дуже короткий часу та дитячий пробіг.

+2-5ВІДПОВІСТИ  
Whiteheaven 70  

ДВС о которых речь в этом материале :
1).1.5-литровый двигатель Nissan KR15DDT либо 1.5 VC-Turbo производится в Японии с 2020 года и устанавливается только на кроссовер X-Trail либо его американский аналог под именем Rogue. Данный трехцилиндровый агрегат выделяется наличием системы регулировки степени сжатия.

2).2.0-литровый двигатель Nissan KR20DDET или 2.0 VC-Turbo производится в Японии с 2017 года и ставится на седаны Altima, но больше всего известен по кроссоверам Infiniti QX50, QX55 и QX60. Такой силовой агрегат выделяется наличием фирменной системы регулировки степени сжатия.

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація