У NEXAT вперше озвучили витрату пального та втрати системного трактора під час жнив

У NEXAT вперше озвучили витрату пального та втрати системного трактора під час жнив

29 липня 2022
0

Попри війну розв'язану російськими окупантами, системний трактор NEXAT продовжує тестування на українських полях. Зараз автономна машина, оснащена системним комбайном NexCo, проводить збирання ячменю та ріпаку в Черкаській обл. В планах - розпочати жнива на Київщині.

Про це в ексклюзивному Traktorist.ua повідомив директор «Нексат Україна» Юрій Мрук.

«Автономною машиною ми вже зібрали 100 га озимого ячменю. Це саме той ячмінь, який восени ми самі й сіяли. Тепер ми збираємо ріпак, на полі яке не сіяли. Цієї культури вже викосили понад 200 га».

Юрій Мрук розповідає, що разом із системним трактором на одному полі працюють також й зернозбиральні комбайни, але автономний робот показує набагато кращі результати як по витраті пального, так й по втратах зерна.

«На ячменю ми збирали один біля одного, то зернозбиральний комбайн мав втрати 4,5%, а робот NEXAT - 1,5%. Додам, що також ми при нашій жатці 15,5 м (бренд Geringhoff - Ред.) їхали на швидкості 8,5 км/год, а комбайн з 12-метровою жаткою тільки 5 км/год. Щодо витрати пального, то на ячменю при середній урожайності 6 тонн в NEXAT вона складала 13 л/га, а на ріпаку - 10 л/га».

Звісно ж директор «Нексат Україна» зауважує, що це не остаточні дані, а попередні, тому що площа зібраних культур не достатньо велика для визначення точних результатів. Тому точні дані в компанії озвучать після закінчення цього сезону.

Джерело: Traktorist.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація