У Нідерландах створили інноваційний електромобіль Stella Terra

У Нідерландах створили інноваційний електромобіль Stella Terra

18 вересня 2023
0

У Нідерландах розробили незвичайний електромобіль Stella Terra із сонячними батареями. Прототип моделі вже проходить випробування. Про це повідомляється на сайті команди Solar Team Eindhoven.

Ця команда прославилася створенням гоночних авто на сонячних батареях. Вони чотири рази поспіль перемагали в змаганнях World Solar Challenge в Австралії та неодноразово демонстрували свої можливості в різних автопробігах.

Тепер же в Solar Team Eindhoven вирішили зробити перший крок від гоночних прототипів до серійного авто. Stella Terra - це невеликий чотиримісний електрокар вагою всього 1200 кг. У нього обтічний силует із витягнутою задньою частиною.

Характеристики Stella Terra поки що повністю не розголошують. Електромобіль здатний розвинути 145 км/год. Розташовані на капоті й даху сонячні батареї забезпечують запас ходу 630 км за повного заряду батарей, що дає змогу не підключати авто до електромережі. Зарядка відбувається як на ходу, так і під час стоянки (у цьому випадку сонячні панелі розкладаються та збільшують площу).

Новий Stella Terra вже пройшов перші тести в Нідерландах. Наступний етап - випробування в Марокко у жовтні: електрокар проїде 1000 км і фінішує в пустелі Сахара.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація