У Німеччині назвали найбільш інтелектуальні автомобілі 2023 року

У Німеччині назвали найбільш інтелектуальні автомобілі 2023 року

04 січня 2024
0

У Німеччині видання AUTO BILD та COMPUTER BILD, опитавши своїх читачів, назвали переможців премії Connected Car Award 2023. Це найінтелектуальніші автомобілі минулого року.

У категорії «Компактні автомобілі» переможцем названо електричний хетчбек VW ID.3. Це перший автомобіль компанії Volkswagen з Automotive Cloud (на базі Microsoft Azure) та новою операційною системою VW.OS. VW ID.3 можна легко оновити новими функціями навіть після покупки.

У категорії «Середньорозмірні автомобілі» переможцем названо електричний седан Hyundai Ioniq 6. Цей електромобіль дебютував у 2022 році. Він оснащений системою Bluelink, завдяки якій водій постійно одержує на смартфоні інформацію про свій автомобіль. За допомогою додатку Bluelink можна створити до двох основних облікових записів та гостьовий обліковий запис Hyundai.

Перше місце у категорії «Преміальні автомобілі» посів BMW i5. У нього як опція є інформаційний цифровий дисплей BMW Live Cockpit Professional, який показує водієві всю необхідну інформацію. Дисплей, наприклад, показує дорогу в реальному часі з графічною інформацією, що полегшує навігацію.

Перше місце у категорії «Розваги» посів Peugeot i-Cockpit нового покоління. Ця інноваційна система дебютувала у кросовері Peugeot 3008 нового покоління, який нещодавно з'явився у продажу.

Peugeot i-Cockpit нового покоління складається з 21-дюймового вигнутого панорамного дисплея, розташованого над панеллю приладів, який з'єднує проекційний дисплей, центральний сенсорний екран, рульове колесо і індивідуально налаштовані елементи управління (i-Toggles). У лівій частині панорамного екрана на дисплеї над кермовим колесом відображається інформація для водія. На правій стороні знаходиться сенсорний екран для керування системами вентиляції, навігації, мультимедіа та зв'язку.

У категорії «Apps&Services» найкращою названо систему Stellantis Free2Move Charge. Концерн Stellantis почав оснащувати цією системою свої автомобілі влітку 2023 року. Це перша комплексна екосистема заряджання для власників електромобілів. За допомогою системи Free2Move Charge електромобіль завжди матиме заряджену батарею.

Премію за інновації у 2023 році отримала компанія KIA. За допомогою систем KIA Connect та KIA Charge вона встановила нові стандарти комфорту, доступності та ефективності підключеної електронної мобільності. Наприклад, KIA EV9 може подавати електроенергію в мережу та постачати будинок або квартиру електрикою. EV6 має потокову передачу даних у реальному часі для взаємодії між автомобілем і додатком KIA Connect.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація