У Німеччині показали секретний 460-сильний VW Golf 6

У Німеччині показали секретний 460-сильний VW Golf 6

03 червня 2024
0

У Німеччині показали унікальний Volkswagen Golf 2009 року у версії VR6. Цей прототип випущений у єдиному екземплярі й донедавна про нього ніхто не чув, адже він зберігається у запасниках Volkswagen. Про нього розповіли у відео на Youtube-каналі Halle77 Dortmund.

Volkswagen Golf 6 VR6 планувався як наступник шестициліндрової зарядженої версії R32. Як відомо, варіанти VR6 існували у третього, четвертого та п'ятого покоління VW Golf.

На вигляд це звичайний тридверний Volkswagen Golf 6. Про те, що перед нами вовк у овечій шкурі, свідчать лише 19-дюймові диски від Lamborghini та спортивні крісла в салоні.

Під капотом Volkswagen Golf VR6 встановлено 3,2-літрову шістку, яку суттєво доопрацювали - посиливши блок, замінивши впуск, паливну систему та вихлоп, встановивши турбіну. Результат - вражаючі 463 к.с. і 520 Нм.

Із 7-ступінчастим роботом DSG цей монстр розганяється до сотні менш, ніж за 5 секунд, та його максимальна швидкість обмежена 250 км/год. Крім того, переробили підвіску VW Golf та встановили гальма від Audi RS6.

Однак проєкт закрили і вирішили натомість випустити 2,0-літровий Volkswagen Golf R. Прототип вирішили розсекретити лише зараз - до 50-річчя VW Golf.

Джерело: Фокус
Фото: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація