У Парижі голосують за заборону електросамокатів

У Парижі голосують за заборону електросамокатів

03 квітня 2023
0

Виборці столиці Франції в неділю голосують за заборону сервісів прокату електросамокатів - влада міста, яке одним із перших дозволило цей транспорт, виступає проти нього через велику кількість нещасних випадків. Про це йдеться в публікації RFI.

Право голосу за заборону електросамокатів на 21 дільниці мають загалом 1,6 мільйона жителів Парижа, але явка, як очікують, буде низькою. Результати планують оприлюднити ввечері в неділю.

Після дозволу електросамокатів у 2018 році Париж поступово посилював їхнє регулювання, створюючи спеціальні зони для паркування, обмежуючи максимальну швидкість та кількість операторів.

Але доступність цього транспорту залишається суперечливою: пішоходи скаржаться на необачне водіння, а низка смертельних аварій висвітлила небезпеку транспортних засобів, які наразі можуть брати напрокат діти віком від 12 років.

Мерка Парижа Анн Ідальго називає голосування, ініційоване владою міста в січні цього року, не референдумом, а «громадськими консультаціями». Вона виступає за заборону електросамокатів, які називає «джерелом напруги і занепокоєння» для парижан.

Голосування в Парижі також привернуло увагу до екологічних показників електросамокатів на тлі дебатів про те, чи допомагають вони зменшити викиди. За даними міністерства транспорту Франції, їхні акумулятори мають короткий термін служби - в середньому близько трьох років.

У разі запровадження заборона стосуватиметься лише сервісів оренди електросамокатів, а не приватних транспортних засобів, яких у всій Франції у 2022 році продали 700 тисяч.

Як зазначає RFI, щодня у Франції на орендованих електросамокатах здійснюють близько 100 тисяч поїздок у майже 200 містах і містечках.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація