У Південній Кореї розпочались продажі кросовера KIA EV9

У Південній Кореї розпочались продажі кросовера KIA EV9

23 червня 2023
0

KIA почала відвантажувати EV9 2024 на внутрішній ринок. У Південній Кореї великий трирядний електричний кросовер коштує від 60 800 доларів.

Корейцям KIA EV9 запропонований у двох комплектаціях - Air та Earth. Обидві доступні із заднім або повним приводом (по одному мотору на осі). Комплектація Air передбачає широкий панорамний дисплей, подвійне акустичне скло для першого та другого рядів, шосейний «автопілот» та функцію виявлення хвату керма.

У комплектації Earth кросовер оснащений 12,0-дюймовим інтерактивним проєкційним дисплеєм, двоколірним освітленням та комфортнішими сидіннями в першому ряду.

Обидві версії доступні з двома конфігураціями сидінь другого ряду. Це можуть бути три відкідні сидіння з функціями релаксу та масажу або два сидіння, що розвертаються проти руху автомобіля.

KIA EV9 - друга модель бренду, розроблена на спеціальній платформі для електромобілів E-GMP материнської компанії Hyundai Motor Group. Першим її отримав середньорозмірний електрокросовер EV6, який випускається з березня 2021 року.

Інформації про силові агрегати EV9 немає. Відомо, що кросовер використовує батарею ємністю 99,8 кВт.год. Запас ходу в 501 км робить його «найдалебійнішою» моделлю електричної лінійки бренду.

Зі слів представника KIA, судячи з кількості попередніх замовлень, EV9 стане новим бестселером. Більше того, йому вдалося залучити нових клієнтів. За даними виробника, 55% попередніх замовлень із 60% оформили люди, «раніше не знайомі з брендом». На інших світових ринках, зокрема в США, KIA EV9 очікується до кінця осені.

Також у третьому кварталі в Південній Кореї стартує продаж модифікації EV9 GT-Line. А на початку 2025 року KIA обіцяє показати високопродуктивний EV9 GT. Розробки такого кросовера вже підтверджено.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація