У Раді зареєстрували законопроєкт щодо розмитнення авто в «Дії»

У Раді зареєстрували законопроєкт щодо розмитнення авто в «Дії»

05 січня 2024
0

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт із розмитнення авто в сервісі «Дія». Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Міністр зазначив, що в разі ухвалення законопроєкту громадяни зможуть подавати електронну митну декларацію через застосунок «Дія», а бізнес - через портал.

Федоров зазначив, що наразі митна вартість «багато в чому» залежить від митного інспектора.

«За відсутності чітких критеріїв є можливості для зловживання як з боку посадових осіб митниці, так і з боку декларантів, які часто вносять меншу вартість машини, щоб зменшити митний платіж, тобто фактично зменшують надходження до бюджету», - пояснив міністр.

Проєкт закону пропонує створити базу даних митної вартості легкових автомобілів, яку сформує міністерство цифрової трансформації на основі даних митниці. У системі буде митна вартість нових легкових автомобілів, що проходили митне оформлення в Україні з 2007 року. Водночас зазначатимуть марку, рік випуску, тип та об'єм двигуна.

«Загалом, весь процес розмитнення буде онлайн. Дія навіть допоможе заповнювати митну декларацію, підтягнувши інфо про автівку за VIN-кодом», - зазначив Федоров.

Джерело: Espreso

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація