У РФ таксисти протестують проти примусового переходу на «Лади» і «Москвичі»

У РФ таксисти протестують проти примусового переходу на «Лади» і «Москвичі»

01 серпня 2023
0

Компанії таксі в Росії виступили проти нових правил закупівлі машин в автопарки. Влада хоче зобов'язати їх купувати виключно автомобілі місцевого виробництва. 

Національна рада таксі (НСТ) надіслала відкритого листа прем'єр-міністру РФ Михайлу Мішустіну. У ньому підприємці просять уряд відмовитися від ідеї примусу таксопарків закуповувати машини російської збірки на кшталт Lada або «Москвича».

З такою ініціативою виступило міністерство промисловості і торгівлі РФ - таким чином планують стимулювати автопром і ринок після стрімкого падіння у 2022 році. За рахунок таксопарків продажі авто в Росії можуть зрости.

Утім, бізнес не в захваті від такої ідеї через дефіцит бюджетних авто на ринку та їхнє істотне подорожчання (на 70-80%) за останній рік. Середня вартість авто для таксі збільшилася до 1,8-2 млн рублів ($19 600 - 21 800), а ось доступних машин ціною до $10 000 практично не залишилося.

Якщо раніше для оновлення таксопарків у РФ закуповували по 200 000 авто на рік, то тепер - лише близько 40 000. Нові правила можуть призвести до банкрутства компаній і подорожчання послуг таксі.

Примітно, що навіть у російському уряді немає єдиної думки з приводу нової ініціативи. Міністерство економічного розвитку також виступило проти примусового переведення таксі на авто місцевого виробництва.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація