У Росії може виникнути дефіцит зимового дизеля

У Росії може виникнути дефіцит зимового дизеля

19 вересня 2022
0

Цього року в Росії може виникнути дефіцит зимового морозостійкого дизеля. Про це з посиланням на повідомлення президента російського паливного союзу (РТС) Євгєнія Аркуши пише «КомерсантЪ». З його слів, у Росії завжди бракувало зимового дизеля, але його замінювали іншими видами палива, які цього року майже всі йдуть на експорт.

«Викликає деякі побоювання ситуація із зимовим дизелем, тобто з морозостійкими сортами дизельного пального. З ним завжди були проблеми в нашій країні, його завжди не вистачало. Боюся, що й цього року можуть виникнути певні труднощі. Раніше допомагали так звані середні дистиляти, або замінники дизельного пального, а зараз їх практично немає на внутрішньому ринку - вони йдуть на експорт», - сказав Євгєній Аркуша.

З його слів, російські виробники продовжують експорт зимового дизеля у більших обсягах.

«Через це у нас ціни гуртові й роздрібні на дизельне пальне істотно вищі, ніж на бензин, що загалом ненормально», - зазначив він.

Аркуша вважає, що запобігти дефіциту зимового дизеля можна за допомогою закупівель цього палива в Білорусі. Він додав, що влада вже обговорює це питання.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація