У Росії обмежать продаж палива

У Росії обмежать продаж палива

16 липня 2022
0

Національна асоціація вантажного автомобільного транспорту «Грузавтотранс» запропонувала запровадити обмеження на продаж дизельного палива на території Росії закордонним перевізникам. 

За пропозицією, іноземні перевізники зможуть заправляти в автомобілі не більше 50 літрів дизеля за російськими цінами. У разі перевищення ліміту компанії доплачуватимуть компенсацію, що відповідає вартості палива в Європі. Зараз середні ціни на дизель у Росії та країнах Євросоюзу становлять 54 та 130 рублів, відповідно. Цим користуються закордонні перевізники, які закуповують на російських заправках понад тисячу літрів за низькою ціною.

Ліміт на відпустку палива запропонували ввести у відповідь на транспортну блокаду Калінінграда. Проте прес-служба губернатора Калінінградської області повідомляє, що реалізувати подібні обмеження буде вкрай складно, оскільки з'ясувати, які перевізники продовжать постачати товари до регіону, а також де конкретно заправляться фури практично неможливо. Подібні обмеження по відпустку палива діють в Ірані, де іноземні компанії при перевищенні ліміту платять у десятиразовому розмірі.

Джерело: Известия

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація