У Росії захотіли випускати Renault Duster під маркою Lada

У Росії захотіли випускати Renault Duster під маркою Lada

17 травня 2022
0

За словами фахівця Сергія Удалова, реалізувати подібний план буде важко через питання, викликані нестачею комплектувальних для складання і проблемною логістикою.

У Росії хочуть поновити випуск Renault Duster. Кросовер збираються виготовляти під брендом Lada. Про це виданню Ведомости повідомили в російському міністерстві промисловості та торгівлі.

У Мінпромторгу РФ стверджують, що хоча Renault і продали всі акції АвтоВАЗ за один рубль, ліцензія на випуск кросовера у підприємства є. Цілком ймовірно, що модель можуть перетворити на Lada Niva нового покоління, тим більше, що спочатку в Renault були саме такі плани.

У той же час варто зазначити, що Renault Duster збирали не на АвтоВАЗі, а на заводі в Москві. Раніше на цьому підприємстві робили Москвичі й зараз цю марку хочуть відродити.

Водночас російські експерти авторинку дуже скептично ставляться до ідеї відновлення виробництва Renault Duster на російських підприємствах в умовах санкцій. Виконавчий директор агентства Автостат Сергій Удалов заявив, що така можливість викликає питання через проблеми з логістикою комплектувальних для збирання.

У середині травня АвтоВАЗ повинен був розпочати виробництво спрощених версій Lada Niva Travel із двигунами стандарту Євро-2, а також без ABS, подушок безпеки та інших імпортних компонентів. Проте підприємство так і не запустило конвеєр і продовжило вимушений простий до 23 травня.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація