У Росію завозять люксові авто через Фінляндію

У Росію завозять люксові авто через Фінляндію

03 жовтня 2023
0

Люксові автомобілі попри заборону продовжують ввозити до РФ через Фінляндію. Про це йдеться у розслідуванні фінської національної телерадіокомпанії Yle.

Через порт Котка в Росію завозять нові легкові авто, хоча це заборонено. Журналісти встановили GPS-маяки на BMW X3 і Lexus RX350, які виявили на автотрейлері біля порту. Lexus прибув туди з Канади, а ім'я покупця у тій країні було схоже на російське, пишуть автори.

Авто відвезли спочатку до Санкт-Петербурга, де вони, можливо, були розмитнені. а потім на склад до Москви. За кілька днів Lexus був виявлений в Томському автосалоні. Канадська експортна компанія заперечує продаж авто в РФ, а томський автодилер підтверджує, що білий Lexus привезли з Канади.

«Машини, на які ми встановили радіомаяки, офіційно можуть прямувати до Середньої Азії. Перевезення автомобілів через територію Росії, наприклад, до Казахстану, є законним, але залишати їх у Росії заборонено. Проте траплялися випадки, коли водій вантажівки мав два різні митні документи.

Нам показали документ, у якому йшлося, що вантаж прямує до Казахстану, але в машині був ще один документ для російської митниці. З цього документа випливало, що вантаж прямує до Росії», - пояснили журналісти.

Джерело: Цензор.НЕТ

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація