У Сан-Франциско «активісти» оригінальним способом блокують роботу роботаксі

У Сан-Франциско «активісти» оригінальним способом блокують роботу роботаксі

09 липня 2023
0

У Сан-Франциско розпочався протест децентралізованої групи активістів руху за безпечні вулиці, які «відключають» роботаксі встановленням дорожніх конусів на капоти автомобілів компаній Cruise і Waymo. Про це повідомляє TechCrunch.

Акція, яка отримала назву «Тиждень конуса», закликає мешканців міста приєднатися до протесту. Його проводять незадовго до слухань, на яких Waymo і Cruise можуть отримати дозвіл на розширення своїх послуг роботаксі в Сан-Франциско.

13 липня відбудеться засідання Каліфорнійської комісії з комунальних послуг (CPUC), на якому розглядатимуться питання стягнення плати за перевезення пасажирів операторами роботаксі. У травні CPUC оприлюднила проєкти постанов, які дозволяють розширення діяльності Waymo і Cruise, попри дедалі більший опір з боку місцевої влади та мешканців.

Противники розширення роботаксі вказують на низку проблем, які виникають через безпілотні таксі, такі як перешкоди у русі автомобілів, громадського транспорту та екстрених служб. Вони вимагають від CPUC обережності, проведення семінарів, збору більш детальних даних, заборони розміщення роботаксі в центрі міста та в години пік, а також обмеження розширення парку автомобілів.

Альянс працівників таксі Сан-Франциско (San Francisco Taxi Workers Alliance) та Альянс незалежних працівників (Alliance for Independent Workers) виступили проти розширення безпілотних таксі, оскільки, на їхню думку, це може позбавити їх роботи. Вони висловлюють свої обурення та стурбованість щодо можливих наслідків впровадження цих технологій.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація