У SsangYong новий власник та нова назва

У SsangYong новий власник та нова назва

31 серпня 2022
0

Південнокорейський суд схвалив продаж SsangYong консорціуму KG Group. Однак порятунок компанії призведе до важливих змін, перша з яких - зміна назви.

За інформацією корейського видання Drive, з 1 вересня 2022 року компанія SsangYong буде перейменована на KG SsangYong Mobility. Зміни торкнуться і організаційної структури збанкрутілого автовиробника. Голова KG Group Кван Дже-Сун стане президентом SsangYong, вступивши на посаду одразу після завершення процесу зміни власника.

Очікується, що це відбудеться дуже скоро, оскільки план стягнення, наданий KG Group, був схвалений не лише південнокорейським судом, а й більш ніж 95% кредиторів.

Нагадаємо, раніше бренд належав автомобільному гігантові Mahindra&Mahindra, який, однак, вирішив припинити фінансування. Таким чином, необхідно було терміново шукати нового власника, котрий також взяв би на себе борги SsangYong. Спочатку корейський виробник електричних автобусів Edison Motors претендував на одну з них, але угода зірвалася незадовго до підписання контракту.

Тепер у корейської компанії нарешті з'явився новий власник, і вона спокійніше продовжуватиме слідувати оголошеному кілька місяців тому стратегічному плану, що передбачає перетворення SsamgYong в виробника електромобілів. Першою повністю електричною моделлю є SsangYong Korando e-Motion, яка надійде у продаж у Європі восени. Після нього буде випущено електричну версію нової моделі бренду - Torres.

Джерело: DIP Auto

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація