У США аеротаксі на водневому паливі пролетіло 840 кілометрів

У США аеротаксі на водневому паливі пролетіло 840 кілометрів

12 липня 2024
0

Компанія Joby Aviation повідомила, що успішно провела випробування повітряного таксі з вертикальним зльотом і посадкою, що працює на водні. Про це повідомляє Engadget.

Під час тестового польоту довжиною 841 кілометр єдиним побічним продуктом була водяна пара, що підтверджує, що ця технологія може бути корисною для майбутньої авіації без викидів.

Це вважається першим польотом на рідкому водні за допомогою електричного повітряного таксі. Joby Aviation зберегла свою електричну повітряну платформу, але встановила паливний бак для зберігання рідкого водню. Цей паливний бак забезпечує паливні елементи для виробництва електроенергії, води й тепла. Електроенергія, вироблена паливними елементами, живить шість електродвигунів, а батареї забезпечують додаткову енергію під час зльоту і посадки.

Joby Aviation планує запустити комерційну експлуатацію свого електричного повітряного таксі до 2025 року. Якщо модель на водневих двигунах буде запущена у виробництво, це може відкрити нові можливості для міжміської авіації без викидів. Заправка водневого повітряного таксі займе менше часу, ніж підзарядка електромобіля.

Ця нова технологія може значно змінити спосіб, яким ми мандруємо, і забезпечити більше швидкості й екологічності. Вона може стати альтернативою традиційній авіації та дорожньому транспорту і надати можливості швидше й зручніше переміщатися між містами.

Джерело: LIGA.net
Фото: Joby Aviation

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація