У США почали дорожчати електрокари

У США почали дорожчати електрокари

22 грудня 2022
0

Ціни на електромобілі у США, які іноді називають рятівниками автомобільної промисловості, продовжують зростати. Саме вони залишаються однією з головних проблем, що стримують вихід електрокарів на масовий ринок. Про це свідчить новий звіт Kelly Blue Book.

Згідно зі звітом, у листопаді 2022 року електромобілі здорожчали на 2% порівняно з жовтнем 2022 року та на 9% порівняно з листопадом 2021 року. Зараз у США вони коштують у середньому 65041 долар, що робить їх недоступними для середньостатистичного покупця.

Як зазначається у звіті, ціни на електромобілі на даний момент набагато вищі за середні по галузі. Для порівняння, вартість нового автомобіля з класичним ДВЗ у листопаді 2022 року досягла історичного максимуму і зараз становить 48861 долар. Це означає, що автомобілі з традиційними моторами, навіть незважаючи на зростання цін, як і раніше, набагато доступніші, ніж їх електричні варіанти.

При цьому попит на електромобілі сьогодні є на рекордно високому рівні. Тим часом виробники рапортують про труднощі з виробництвом та поставками через глобальний дефіцит напівпровідників та інших критично важливих комплектуючих.

Джерело: AMPERCAR.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація