У США починають розслідування щодо Tesla Model 3 та Model Y

У США починають розслідування щодо Tesla Model 3 та Model Y

02 серпня 2023
0

NHTSA розпочало нове розслідування стосовно моделей електричних автомобілів Tesla Model 3 і Model Y. Причиною розслідування стали повідомлення про 12 випадків, коли водії втратили контроль над кермом і підсилювачем керма. Про це повідомляє Elektrek.

Управління з розслідування дефектів (ODI) розпочало попередню оцінку щодо автомобілів Tesla Model 3 та Model Y 2023 року через повідомлення про нездатність керувати автомобілем та втрату гідропідсилювача керма.

Докладні деталі розслідування не були оприлюднені, проте було надано трохи більше інформації щодо самого інциденту. NHTSA отримала 12 скарг на втрату контролю над кермом і підсилювачем керма автомобілів Tesla Model 3 і Model Y 2023 року випуску.

П'ять з цих повідомлень вказують на неможливість керувати автомобілем, а ще сім скарг свідчать про втрату гідропідсилювача керма, через що водії змушені робити більші зусилля для керування автомобілем. Одна з цих скарг стосувалася аварії або пожежі.

На щастя, жоден із зареєстрованих інцидентів не спричинив травм чи смерті, однак NHTSA звертає увагу на серйозність ситуації. У зв'язку з цим розслідування охоплює близько 280 000 автомобілів Model 3 і Model Y.

Попередня оцінка (PE) є першим кроком, який може призвести до відкликання автомобіля для усунення дефекту, але також може завершитися без будь-яких додаткових заходів.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація