У США подали позов на Tesla за переслідування темношкірих співробітників

У США подали позов на Tesla за переслідування темношкірих співробітників

29 вересня 2023
1

28 вересня агентство з цивільних прав США подало до суду на Tesla за жорстокі переслідування темношкірих працівників на своєму флагманському заводі у Фрімонті, Каліфорнія. Про це повідомляє Reuters.

Комісія з рівних можливостей працевлаштування США (EEOC) заявила у позові до суду, що з 2015 року темношкірі працівники заводу Tesla регулярно зазнають расистських образ, а також графіті, включаючи свастики та петлі. Темношкірі співробітники скаржились компанії, але Tesla не розслідувала скарги та звільнила або іншим чином помстилася працівникам, які повідомили про переслідування, йдеться в позові EEOC.

У позові EEOC вимагає компенсації для темношкірих працівників та штрафних санкцій для компанії, а також наказує Tesla переглянути свою політику, що забороняє дискримінацію та помсту.

Підтримує звинувачення Tesla й департамент цивільних прав штату Каліфорнія, який стверджує, що Tesla дискримінувала темношкірих працівників щодо оплати праці, просування по службі та прийняття на роботу. У позові департаменту йдеться про порушення законодавства Каліфорнії, а у позові EEOC - про аналогічні федеральні закони.

Tesla заявила, що позов департаменту Каліфорнії політично вмотивований, а департамент порушує закон штату, не повідомивши компанію про всі претензії та не давши шансу врегулювати їх.

У своїй заяві голова EEOC Шарлотта Берроуз зазначила, що боротьба з широко поширеними домаганнями на робочому місці є ключовим пріоритетом для комісії.

«Кожен працівник заслуговує на повагу до своїх громадянських прав, і жоден працівник не повинен терпіти такий ганебний расовий фанатизм, який виявило наше розслідування», - сказала вона.

Торік компанію Tesla вже звинувачували у порушенні федерального закону про заборону расової дискримінації на робочому місці, тоді EEOC спробувала укласти мирову угоду з компанією, але невдало, йдеться у позові.

Джерело: Espreso.tv

Обговорення новини

NISOLEK  

І як там ваш святий Ілон Маск, тесловоди? Це тільки мала кількість інфи, яка просочується, про цю ганебну фірму, яка ще й до того грає на демпінгуванні, за рахунок надприбутків з кожного авто. Доречі ті ж авто, особливо Модел S, все ще нірпзу не міняла покоління. Вона вже наздоганяє по цьому параметру легендарний Крузак, який теж раз на 15 років отримає нові покоління.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація