У США склали рейтинг «найбільш американських» машин

У США склали рейтинг «найбільш американських» машин

08 грудня 2022
3

Школа бізнесу Kogod, один із підрозділів університету Вашингтона, склала рейтинг «найамериканськіших» автомобілів. Його автори проаналізували моделі за часткою локальних компонентів американського та канадського виробництва. Лідерами рейтингу стали американські моделі, однак у першу десятку потрапили відразу чотири моделі японського автовиробника Honda. Минулорічний лідер цього рейтингу, культовий для американського ринку Ford Mustang, у 2022 році посів лише 22 місце, а замикають рейтинг одразу три моделі Jeep.

Перше місце посів Lincoln Corsair, причому золото рейтингу розділили обидві версії автомобіля: бензинова і гібридна, у яких по 72 відсотки компонентів локального виробництва. Друге місце дісталося електрокару Tesla Model 3 у модифікації Long Range: 65 відсотків запчастин виготовлено в Америці чи Канаді. Третє місце у Chevrolet Corvette з показником 62 відсотки.

При цьому не всі автомобілі, які потрапили до топу цього рейтингу, американського походження. Наприклад, Honda Passport посів сьоме місце і обійшов відразу три моделі Ford: F-150, Ranger та Bronco. Також у першій десятці опинилися Honda Odyssey, Ridgeline та Pilot.

17 місце у рейтингу майже повністю посіли не американські моделі: Acura MDX та RDX, Honda Accord, Toyota Camry і навіть Kia K5. Ці автомобілі змогли обійти Chevrolet Tahoe, Silverado та Camaro.

Джерело: AMPERCAR.com

Обговорення новини

Andriy86  

З таким внутрішнім попитом легко розвивати досить складну автомобільну індустрію з високим рівнем локалізвції. Нажаль для нас це, навіть теоретично, неможливо.

+2-3ВІДПОВІСТИ  
Dmytro222  

Andriy86, Ви здивуєтеся, але в Україні виробляють деталі навіть до Майбахів, Порше, Ауді, БМВ. Кабелі, підшипники, пружини, текстиль і багато чого ще https://www.epravda.com.ua/publications/2021/07/15/675949/index.amp

ВІДПОВІСТИ  
Andriy86  

Dmytro222, не має сумніву, що ми можемо виробляти на збудованому японцями підприємстві дроти, які потім використовують в усіх перерахованих вами автівка, але я писав про про виготовлення цілого автомобіля з рівнем локалізації більше 50%

-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація