У США водіїв почали штрафувати за надто гучну музику

У США водіїв почали штрафувати за надто гучну музику

17 липня 2022
1

В американському штаті Флорида поліцейські наразі можуть штрафувати водіїв за гучну музику. Новий закон набрав чинності 1 липня 2022 року. Він передбачає штраф у розмірі 115 доларів і доповнює «Положення про шум автотранспортних засобів», що також передбачає покарання за надмірно гучний автомобільний вихлоп. При цьому саме визначення «надто гучної музики» дано дуже розпливчасто, вважають експерти.

Закон дозволяє штрафувати автомобілістів за музику, яку чітко чутно з відстані 25 футів (7,62 метра) або більше. При цьому в ньому зазначено, що Департамент безпеки дорожнього руху та транспортних засобів має прописати визначення, що таке «чітко чутна», а також встановити стандарти вимірювання гучності звуку співробітниками правоохоронних органів.

Враховуючи поки що нечітке формулювання, у поліції вже зазначили, що не збираються надто активно користуватися новим правом. За словами капітана поліції Форт-Лодердейла Тіма Маккарті, штрафуватимуть водіїв за «значні порушення» - тобто коли музику з динаміків машини чути «за квартал».

Також каратимуть за прослуховування музики на високій гучності поряд із лікарнями, школами та церквами. Шум може поглинути звук сирен на автомобілях швидкої допомоги, заважати учням та парафіянам.

Джерело: CarBuzz

Обговорення новини

deavy  

Чудово! Сподіваюсь, доживу до того моменту, коли і в нас будуть за таке штрафувати. Полюбляєш гучно слухати музику? Придбай собі навушники і слухай аж поки кров із вух не піде.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація