У США встановили новий рекорд швидкості для автомобілів

У США встановили новий рекорд швидкості для автомобілів

15 серпня 2023
0

Болід Speed Demon на висохлому солоному озері Бонневілль зміг розігнатися до 537 км/год. Це був рекордний заїзд на заході SCTA Bonneville Speed Week 2023. Про це розповіли на сайті Autoevolution.

Speed Demon за 17 років встановив 13 рекордів SCTA Bonneville і шість світових рекордів FIA. Одного разу команді вдалося розігнати болід до неймовірних 775 км/год, що є рекордом для автомобіля з поршневим двигуном. Крім цього автомобіль рекордну кількість разів долав рубіж у 644 км/год.

За кермом боліда був професійний пілот Кріс Рашке. Він зміг розігнати Speed Demon до 537 км/год на відрізку в 4,8 км, що є світовим рекордом.

Команда натрапила на труднощі під час заїзду на SCTA Bonneville Speed Week 2023. Сильний вітер здув воду з довколишнього озера на перегонову трасу.

Організатори заходу вирішили скоротити дистанцію заїзду до 4,8 км, щоб захистити перегонників. Тому Speed Demon так і не зміг розігнатися до заповітних 805 км/год.

Speed Demon оснащений 9,1-літровим турбованим двигуном V8 потужністю 3100 к.с. Він доповнений високотехнологічними датчиками, які дають змогу контролювати та регулювати його продуктивність.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація