У стандартний автобус вдалося вмістити 438 пасажирів

У стандартний автобус вдалося вмістити 438 пасажирів

04 липня 2023
0

25 років тому, Книга рекордів Гіннеса поповнилася черговим досягненням у розділі на максимальну місткість автомобіля (Most Persons in a Car). Цього разу до стандартного зчленованого автобуса Mercedes-Benz O405G, розрахованого на перевезення 144 пасажирів, вдалося посадити 438 осіб. Ними виявилися студенти політехнічного інституту Темасек із Сінгапуру.

Зауважимо, що автобус був наданий місцевою транспортною компанією Trans-Island Bendy Bus (TIBS), яка першою в Сінгапурі розпочала експлуатацію машин такого класу. Цікаво, що перший автобус Mercedes-Benz O405G - з кузовом від іспанського ательє Hispano - доставили літаком Іл-76. А далі був контракт на 56 аналогічних машин, які вже прибули морем.

Зауважимо, що раніше у Книзі рекордів Гіннеса наймісткішим автомобілем був двоповерховий лондонський автобус. Спочатку розрахований на 56 місць у нього вдалося посадити 354 людини - учнів середньої школи Chunet View з міста Лікс (Великобританія). З рекордсменів-легковиків відзначимо індійську малолітражку Maruti, в яку запхали 42 особи, а також Skoda Fabia, яка вмістила 28 людей.

За правилами Книги рекордів Гіннеса в цій категорії, автомобіль має бути стандартний, із встановленими сидіннями та внутрішньою оббивкою. Двері та вікна повинні закриватися. На весь процес посадки в салон дається трохи більше 10 хвилин. Учасники повинні бути не молодше за 16 років. І ще одна умова: з максимальною кількістю пасажирів двигун має запускатися.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація