У Tesla чергова серія звільнень

У Tesla чергова серія звільнень

07 травня 2024
0

Tesla накрила нова хвиля звільнень за останні три тижні. Як повідомив Electrek з посиланням на власні джерела, минулими вихідними «рожеві листи» отримали співробітники, які займають різні посади в компанії. Серед них працівники відділів програмного забезпечення, обслуговування та проєктування.

15 квітня Tesla оголосила про звільнення «понад 10% робочої» сили на своїх підприємствах по світу. Хоча раніше була інформація, що скоротити можуть близько 20% співробітників.

Минулого тижня генеральний директор компанії Ілон Маск звільнив старшого директора із зарядки Tesla Ребекку Тінуччі та більшу частину її команди. Також він написав електронні листи іншим керівникам відділів, пригрозивши звільненням, якщо ті не скоротять більшу частину своїх команд.

За інформацією видання, лише за місяць керівний склад Tesla скоротився на 50%. Своїх місць втратили директор з автомобільних програм Деніел Хо та колишній віцепрезидент із силових установок Дрю Багліно. Також звільнено керівника відділу політики та розвитку бізнесу Рохана Патель. Крім того, Маск позбувся Тома Чжу, другого номера в компанії. Його відправлено назад до Китаю, де він обійме свою колишню посаду віцепрезидента місцевого підрозділу Tesla.

Зі слів Маска, причиною масових звільнень стало надто швидке зростання чисельності персоналу за останні декілька років. Це «привело до неефективності найму та дублювання ролей». При цьому інвесторам він сказав, що йдеться про «реструктуризацію для наступного етапу зростання». Ще одна причина - одні з найгірших фінансових результатів останнім часом через падіння постачання автомобілів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація