У виробництво запущена електрична вантажівка Freightliner eM2

У виробництво запущена електрична вантажівка Freightliner eM2

31 жовтня 2023
0

Компанія Daimler Truck North America (DNTA) оголосила про початок серійного виробництва середньотоннажної електричної вантажівки Freightliner eM2. Машина, що випускається на заводі в Портленді (штат Орігон), побудована на платформі M6 106 Plus, що добре зарекомендувала себе. Це друга електрична модель Freightliner після магістрального тягача eCascadia, запущеного в серію 2022 року. На сьогоднішній день DNTA лідирує з цією моделлю у важкому класі (Сlass 8).

На новому середньотоннажнику Freightliner eM2 встановлена запатентована електрична трансмісія Detroit ePowertrain. Її особливість у тому, що двигун та двоступенева коробка передач розташована безпосередньо на ведучому мосту, що мінімізує споживання енергії на милю пробігу.

Вантажівка пропонується у двох основних варіантах по повній масі. Перший відноситься до 6-го класу та оснащується одним електромотором постійною потужністю 190 к.с. Його живлять батареї ємністю 194 кВт.год, які забезпечують запас ходу до 290 км. Друга версія - вже 7-го класу. Тут встановлено два електромотори 255 к. с. та батарея на 291 кВт.год. На одному заряді така машина може проїхати до 400 км.

Freightliner eM2 оснащений передовими системами допомоги водієві від Daimler Truck. Це система автоматичного екстреного гальмування п'ятого покоління - ABA, адаптивний круїз-контроль (до 0 км/год), система Side Guard Assist, що попереджає про вразливих учасників руху у сліпих зонах при повороті. Також в комплектацію входить інтелектуальне дальнє світло та низка інших систем. Пропонується й новітня телематична система Detroit Connect, що допомагає розрахувати ємність батарей та запас ходу у реальному часі та оптимізувати експлуатаційні витрати.

Джерело: Авто Центр
Фото: Daimler Truck

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація