У Японії оголосили претендентів на титул «Автомобіль року»

У Японії оголосили претендентів на титул «Автомобіль року»

02 листопада 2022
0

Журі щорічної премії «Автомобіль року в Японії» оприлюднило лонг-лист претендентів на почесне звання, до якого потрапило майже 50 автомобілів. Наприкінці листопада оприлюднять шорт-лист, до якого потраплять 10 автомобілів, а на початку грудня оголосять переможців.

У лонг-лист потрапили японські компанії: серед них одразу п'ять моделей Toyota (Corona, Sienta, Noah/Voxy, bZ4X, Razie Hybrid), чотири моделі Nissan (Ariya, X-Trail, Sakura), вона ж Mitsubishi eK Cross EV, Fairlady Z), три Subaru (Solterra, Legacy Outback, WRX S4), два Lexus (NX, LX), дві Daihatsu (Rocky HEV, Move Canvas), дві Honda (Civic e:HEV/Civic Type R, StepWGN) та одна Mazda CX-60.

Майже половину переліку займають європейські автомобілі. Це чотири моделі Audi (A8, e-tron S, RS3, SQ2), три Mercedes-Benz (C-Class All Terrain, EQB та EQS), три Volkswagen (Golf R/Golf R Variant, Polo, T-Roc R) та три Renault (Arkana, Captur E-Tech Hybrid, Lutecia/Megane E-Tech Hybrid). Також на звання кращої моделі Японії претендують дві моделі BMW (2-Series Coupe, iX), два Citroen (C4/E-C4, C5X), два DS (з індексами 4 та 9) та два Maserati (Levante GT, MC20). По одній моделі у списку у Volvo (C40 Recharge), Peugeot (308/308 SW), Land Rover (Range Rover), Ferrari (296 GTB) та Fiat (500e/500e Open).

Потрапили в лонг-лист і моделі американських марок: Jeep Grand Cherokee L та Tesla Model Y. З корейських автомобілів були обрані лише Hyundai Ioniq 5 та Nexo.

Минулого року володарем титулу найкращого автомобіля на японському ринку став хетчбек Nissan Note, який боровся за це звання з Toyota GR86/Subaru BRZ, Toyota Land Cruiser 300, Chevrolet Corvette та іншими фіналістами.

Джерело: АвтоСвіт

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація