В Японії презентували новий Toyota Prius

В Японії презентували новий Toyota Prius

17 листопада 2022
3

Toyota Prius став виразнішим на вигляд і отримав інноваційні опції. П'яте покоління найпопулярнішого у світі гібрида (випущено вже понад 5 мільйонів Prius) надійде в продаж із початку 2023 року. Подробиці про авто розкрили на офіційному сайті Toyota.

Новий Toyota Prius став більш авангардним на вигляд. Хетчбек зберігає знайомий силует із похилим дахом, але ручки задніх дверей тепер заховані в стійках даху. Передня частина з тоненькими діодними фарами виконана на кшталт електрокарів Toyota bZ. Стандартними наразі є 19-дюймові диски.

Як і попередник, Toyota Prius 2023 побудована на платформі TNGA від моделі Corolla. Авто стало трохи компактнішим і нижчим, але виросла його колісна база.

Розміри Toyota Prius 2023:

  • Довжина - 4530 мм
  • Ширина - 1780 мм
  • Висота - 1420 мм
  • Колісна база - 2750 мм

Риси Toyota bZ проглядаються і в салоні Toyota Prius. Гібрид отримав компактне кермо, невелику віртуальну панель приладів і 12,3-дюймовий сенсорний дисплей.

Серед опцій з'явилися паркувальний автопілот із дистанційним керуванням і вбудований відеореєстратор. Також можна замовити сонячні батареї на дах, що живлять електроустаткування.

Відтепер Toyota Prius матиме три версії. Стандартні гібриди розвивають 140 к.с. (із 1,8-літровим двигуном) або 193 к.с. (із 2,0-літровим). Для потужнішої версії доступний повний привід.

Топовий гібрид Toyota Prius Plug-In, що заряджається, тепер також 2,0-літровий, а його потужність зросла до 223 к.с. Він здатний розігнатися до 100 км/год за 6,7 с і проїхати близько 90 км в електричному режимі.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

avtoman  

Не знаю як по мені то профіль цього авто повне гівно.

+2-2ВІДПОВІСТИ  
krauler  

Краще за попереднэ

+7ВІДПОВІСТИ  
Dmitry07  

Перший Пріус зі стильним дизайном. Нагадує колишній Хонда Сівік...

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація