У знаменитих американських автоперегонах уперше візьмуть участь електрокросовери

У знаменитих американських автоперегонах уперше візьмуть участь електрокросовери

18 листопада 2023
0

На знамениті автомобільні перегони NASCAR чекають великі зміни. У змаганнях вперше візьмуть участь електрокросовери. Знімки опублікував акаунт NASCAR у соцмережі Reddit.

Прототип боліда NASCAR нового покоління помітили в майстерні. Він отримав кузов кросовера і має електричну силову установку.

Очікується, що ці електрокросовери братимуть участь у серії NASCAR Cup. Свої боліди для цієї категорії підготують Toyota, Chevrolet і Ford.

Головний операційний директор NASCAR Стів О'Доннелл підтвердив, що відділ досліджень і розробок активно вивчає впровадження електромобілів у змагання. Він підкреслив, що вже було створено робочий прототип.

Перші випробування нового боліда планують провести в грудні на перегоновій трасі Мартінсвілл. Якщо вони пройдуть успішно, публічний дебют прототипу може відбутися вже в січні 2024 року.

Форма кузова кросовера була обрана не просто так. Це найпопулярніший тип автомобілів у наш час, а боліди NASCAR завжди прагнули повторювати зовнішній вигляд цивільних моделей.

Крім цього в NASCAR розглядають можливість впровадження болідів на водневому паливі. Найбільше в цій галузі досягла успіху Toyota, яка активно розробляє такі моделі.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація