Uber звинуватили в завищенні цін при виклику таксі з розрядженого телефону

Uber звинуватили в завищенні цін при виклику таксі з розрядженого телефону

13 квітня 2023
0

Бельгійська газета Derniere Heure пише, що сервіс виклику таксі Uber завищує тарифи, якщо автівку викликають з розрядженого телефону. Журналісти звернули увагу на скарги користувачів і вирішили перевірити це.

Журналісти викликали два таксі в одне і те саме місце - до входу своєї редакції в Брюсселі, а кінцевим пунктом вказали одну й ту саму точку біля причалу. Поїздка, викликана зі смартфона з 12% заряду, обійшлася у €17,56, а виклик з телефону з 84% заряду коштував €16,60.

Представник Uber у коментарі газеті запевнив, що їхній додаток не сканує і не вимірює заряд акумулятора телефона. За його словами, тарифи формуються виключно на підставі попиту і кількості водіїв в районі виклику.

Видання Vice, однак, згадує, що у 2016 році колишній голова відділу економічних досліджень Uber Кіт Чен казав, що компанія звертала увагу на те, що люди з низьким зарядом на телефоні схильні платити за таксі більше грошей.

Чен заперечував, що компанія спеціально піднімала ціни для таких користувачів, але критики задавались питанням, чому компанія взагалі цікавилася подібним дослідженням.

Джерело: Бабель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація