Ухвалено закон про розмір винагороди за здачу робочої військової техніки окупантів

Ухвалено закон про розмір винагороди за здачу робочої військової техніки окупантів

02 квітня 2022
0

Депутати Верховної Ради на закритому засіданні підтримали Законопроект №7229, який передбачає виплату винагороди за добровільну здачу Збройним Силам України військової техніки РФ, що перебуває в робочому стані. Сума виплат починається від 10 тис. доларів і може збільшуватись у 100 разів.

Отже, найдорожчими є бойові літаки – за кожен із них обіцяють найбільшу нагороду, тобто $1 млн. Вертоліт оцінили вдвічі менше. За реактивну систему залпового вогню калібру 122 мм типу «Град» дадуть $25 тис. А за РСЗВ більшого калібру – додадуть ще $10 тис. За танк або самохідку можна отримати вже $100 тис., а за БМП, БТР, БРДМ – лише половину від цієї суми. А ось трофейний рашистський автомобіль коштуватиме державі лише $10 тис.

Що ж до кораблів, то за судно 1-го і 2-го рангу обіцяють той самий мільйон, а ось за 3-го і 4-го рангу – лише півмільйона. Кораблі військового (допоміжного) забезпечення оцінили у $200 тис., а малогабаритні бойові, зокрема розвідувальні – у $50 тис.

Цікаво, що такі самі виплати передбачені і військовослужбовцям ЗСУ та інших силових структур, а також звичайним громадянам України. Всім, хто здає техніку, на їхню вимогу, гарантується повна конфіденційність, отримання нових документів, безпека їх перебування в Україні, а також створення умов для виїзду до третьої країни.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація