Україна отримає від Німеччини майже сотню тягачів для важкої техніки

Україна отримає від Німеччини майже сотню тягачів для важкої техніки

30 січня 2023
0

Німеччина передасть Україні значну партію тягачів для важкої техніки. Наразі йдеться про 78 тягачів і 86 напівпричепів. У Німеччині важку техніку перевозять за допомогою транспортерів SLT 50-3 Elefant, які, ймовірно, й отримає Україна.

Зазначимо, FAUN SLT (Schwerlasttransporter) 50-3 Elefant - це німецький важкий танковий транспортер. Перші тягачі були поставлені у квітні 1976 року, використовується нині у німецькому війську. З 2002 року також використовується у польській армії.

Модель призначена для перевезення вантажів при повній масі автопоїзда до 500 т, що складається з елементів модульної техніки або напівпричепів важковозів. Тягач оснащений потужною надміцною рамою, односхилим ошиновуванням на колесах 18 R22,5, турбодизельним двигуном Deutz TBD V12 потужністю 1000 кінських сил, гідромеханічною напівавтоматичною трансмісією із вбудованим гідродинамічним сповільнювачем високої ефективності.

Мости тягача з двоступінчастою редукцією мають блокування всіх міжосьових та міжколісних диференціалів, у комплектацію включена евакуаційна лебідка та тягові тросові лебідки з гідроприводом сумарною тягою 100 т.

Джерело: MMR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація