Україна отримала від Норвегії партію бронеавтомобілів IVECO LAV III

Україна отримала від Норвегії партію бронеавтомобілів IVECO LAV III

30 липня 2022
0

Україна отримала від Норвегії як військову допомогу 14 броньованих патрульних машин IVECO LAV III. Про це йдеться на офіційному порталі норвезького уряду.

У Кабміні Норвегії зазначають, що броньовані патрульні машини IVECO LAV III мають гарну рухливість і захист, а також належать до того типу транспорту, який використовувався регулярною армією в ході миротворчої місії в Афганістані.

Норвезький уряд повідомив, що ці бронеавтомобілі затребувані офіційним Києвом і вирушають як доповнення до військового обладнання, такого як артилерійські гармати, ПЗРК і бронетранспортери, яке раніше вже вирушало на потреби Збройних сил України.

«Норвегія продовжує робити свій внесок у боротьбу українців за свободу. Уряд постійно оцінює, як Норвегія може надати подальшу підтримку Україні в захисті країни від вторгнення Росії», - цитує пресслужба Кабміну міністра оборони країни Б'єрна Арільда Грама.

Броньовані патрульні машини IVECO LAV III є варіантом армійського багатоцільового позашляховика IVECO LAV, що має бронекорпус. Вага базової комплектації військового транспорту становить 7 тонн, а максимальна швидкість - 130 кілометрів на годину. Патрульні машини IVECO LAV III мають запас ходу 600 кілометрів, а станом на 2016 рік у регулярних військах Норвегії представили 170 різних одиниць бронеавтомобіля.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація