Українці та поляки зупинили російські транзитні фури на білоруському кордоні, черги вже 45 км

Українці та поляки зупинили російські транзитні фури на білоруському кордоні, черги вже 45 км

20 березня 2022
0

Українці та поляки, які блокують перетин польсько-білоруського кордону транзитними вантажівками до РФ, домоглись повністю зупинити їх проїзд за минулу добу. Так, за словами представниці ініціативної групи Наталки Панченко, за цей час кордон не перетнула жодна фура з товарами.

Основною вимогою активістів є повна заборона торгівлі Євросоюзу та Польщі зокрема з Росією.

Наразі активісти блокують один із двох діючих пунктів пропуску – Кукурикі, оскільки саме там раніше перетинала кордон більшість вантажівок.

«У Польщі зараз працює всього два пункти перетину польсько-білоруського кордону: Кукурикі і Бобровнікі. Перший пункт пропуску має більшу пропускну здатність, тому ми блокуємо саме його і вітаємо активістів у Бобровніках теж організовувати блокаду. Найкраще було б перекрити обидва ці пункти одночасно, але поки на два переходи не вистачає людей», – пояснила Панченко у коментарі Європейській правді.

За останню добу активістів на пункті пропуску побільшало, оскільки до блокування приїхали активісти з Волині. Черга із вантажівок, за даними польської поліції, за минулу добу розтягнулась на 27 кілометрів. Однак пізніше, за словами активістів, вона збільшилась до 45 кілометрів від кордону.

Польська поліція створила кілометрову буферну зону, яка відокремлює протестувальників від вантажівок для уникнення сутичок.

Речник Палати податкової адміністрації Міхал Дерус запевнив, що весь транзитний транспорт ретельно перевіряли під час прикордонного контролю. За його словами, дотримуються всі обмеження щодо ввезення та вивезення товарів до Білорусі та Росії, введені з моменту набрання чинності відповідних нормативно-правових актів у зв'язку із ситуацією в Україні.

Слід зазначити, що вимоги активістів вже знайшли відгук у Варшаві. Прем'єр Польщі закликав ЄС повністю заборонити торгівлю з Росією.

Джерело: InfoPost.Media

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація