Українські дороги почали інтегрувати до європейської транспортної системи

Українські дороги почали інтегрувати до європейської транспортної системи

17 листопада 2022
0

«Укравтодор» вступив до Організації європейських національних дорожніх адміністрацій. Офіційний вступ Державного агентства автомобільних доріг України до Conference of European Directors of Roads відбувся у Лісабоні.

Зазначається, що організація CEDR об'єднує європейські національні дорожні адміністрації.

«Для України це стратегічний крок назустріч приєднанню до європейської інфраструктурної родини», - йдеться в повідомленні.

Заявку про участь в цій асоціації «Укравтодор» подав ще у 2016 році.

CEDR сприяє вдосконаленню управління дорогами та доповнює роботу не лише Всесвітньої дорожньої асоціації PIARC, але й інших регіональних дорожніх асоціацій.

В «Укравтодорі» підкреслили, що інтеграція українських доріг до європейської транспортної системи - це підвищення на них рівня безпеки руху, комфортності та економічності перевезень. Розбудова і поглиблення взаємовідносин між Україною та ЄС у дорожній сфері створить нові можливості для бізнесу: перевезень, виробників сировини та обладнання, висококваліфікованих інженерів та консультантів.

«Імплементація європейських стандартів та практик у нашій галузі, допоможе Україні якомога швидше і ефективніше відновитися після російської військової агресії. Ми шукаємо партнерів та інвесторів: тих, хто допоможе після перемоги відбудувати Україну, а сьогодні підтримає наші проєкти фази «виживання», - зазначив перший заступник голови «кравтодору» Андрій Івко.

Джерело: Auto-Consulting

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація