«Укравтодор» продасть на аукціоні дорожній знак із «напрямком» для окупантів

«Укравтодор» продасть на аукціоні дорожній знак із «напрямком» для окупантів

24 травня 2022
0

Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») оголосило про перший благодійний онлайн-аукціон на «Prozorro.Продажі». Лотом став легендарний дорожній знак, який був створений на третій день війни, і вказує «напрямок» для окупантів. Про це йдеться на Facebook-сторінці «Укравтодору».

«Для тих, хто пропустив, нагадаємо історію виникнення такого дороговказу. Щойно російські війська почали широкомасштабний наступ, стало зрозуміло, що навігація у них застаріла, карти якихось 80-х років. Укравтодор» дав вказівку в областях демонтовувати чи замальовувати знаки із назвами населених пунктів.

Діяти було потрібно швидко, і 26 лютого ми звернулися по допомогу до всіх українців, щоб вони робили демонтаж у своїх населених пунктах. А на противагу створили універсальний вказівник для окупантів, який в деяких областях навіть дорожники та комунальники встановили», - нагадали у дописі історію цих дорожніх покажчиків.

«Дороговказ», виставлений на аукціон - із Сумської області, на ньому є сліди від куль. Благодійний аукціон відбудеться 2 червня (реєстрація - до 18.00 1 червня, участь можна взяти з будь-якої точки світу). Стартова ціна лота - 50 тисяч гривень або 1,5 тисячі доларів.

«Новий власник знаку зможе встановити його в межах свого домогосподарства або в іншому місці (окрім доріг загального користування)», - повідомили в «Укравтодорі».

Кошти, зібрані за підсумками аукціону, будуть спрямовані на спеціальний рахунок Нацбанку для потреб ЗСУ.

Джерело: LeMonade

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація