Україна готується відкрити низку нових пунктів пропуску

Україна готується відкрити низку нових пунктів пропуску

11 березня 2024
0

Цього року Україна планує відкрити низку нових прикордонних пунктів пропуску, що дозволить знизити навантаження на україно-польську ділянку кордону. Нові КПП мають з'явитися на кордоні з Угорщиною, Молдовою, Румунією та Польщею.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів віце-прем'єр з відновлення - міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

«Сподіваюся, що з Угорщиною ми незабаром відкриємо додатковий новий пункт пропуску, а існуючий - «Лужанка» - переформатуємо під пропуск порожніх вантажівок, тим самим збільшимо його пропускну здатність», - пояснив міністр.

За його словами, наприкінці березня також планується відкриття спільного додаткового пункт пропуску з Молдовою, який останні місяці був на ремонті.

«З Румунією у цьому році теж очікуємо відкриття нового пункту пропуску. З Польщею, до речі, теж. Проект, який почали будувати декілька років тому, завершимо цього року», - запевнив голова Мінвідновлення.

Актуальність появи нових пунктів пропуску на кордоні України виникла після того, як польські фермери заблокували шість КПП на кордоні з Україною, у зв'язку з чим у чергах на території Польщі на даний момент стоять кілька тисяч вантажівок.

В кінці лютого 2024 року прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповідав, що на кордоні України та Угорщини з'явиться новий пункт пропуску - «Велика Паладь - Надьгодош». Зазначимо, що відкриття цього пункту пропуску анонсували ще у 2019 році.

Джерело: РБК-Україна

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація