Україна обмежила тимчасове перебування комерційних транспортних засобів до 60 днів

Україна обмежила тимчасове перебування комерційних транспортних засобів до 60 днів

17 грудня 2023
0

Термін тимчасового перебування транспортних засобів комерційного призначення на території України віднині обмежено законом до 60 днів, а транспортні засоби, що займаються пасажирськими перевезеннями мають право залишатись в Україні до 20 діб. Про це нагадали у Державній митній службі.

«До уваги перевізників! Термін тимчасового перебування транспортних засобів комерційного призначення на території України може сягати до 60 днів», - попередили у Державній митній службі.

Держмитслужба на постійній основі здійснює узагальнення законодавчої та нормативно-правової бази, що регламентує митну справу загалом та здійснення митних процедур та формальностей.

За даними відомства ризикові строки перебування транспортних засобів на митній території України нині наступні:

  • 60 діб для транспортних засобів, що переміщують товари,
  • 20 діб для транспортних засобів, що переміщують пасажирів.

У Державній митній службі зазначили, що встановлення строків необхідні для формування єдиного підходу до робити на митницях, та сталих рекомендацій їхнім керівникам.

Зокрема, у відомстві рекомендують під час визначення строку тимчасового ввезення транспортного засобу комерційного призначення враховувати особливості кожного конкретного перевезення. І в разі перевищення зазначених строків неодмінно провести перевірку обставин, що стали причиною такого перевищення.

Ці правила у Держприкордонслужбі затвердили після грунтовного аналізу Стамбульської конвенції, Митного кодексу України, Закону України «Про автомобільний транспорт» щодо питання тимчасового перебування транспортних засобів комерційного призначення, які зареєстровані за межами України.

Джерело: УНН

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація