Україна отримала від ОАЕ евакуаційні машини швидкої допомоги

Україна отримала від ОАЕ евакуаційні машини швидкої допомоги

01 лютого 2024
0

Уряд Об'єднаних Арабських Еміратів передав Україні другу партію евакуаційних машин швидкої допомоги на базі позашляховика Toyota Land Cruiser J79.

Як повідомили на офіційному сайті Офісу Президента, Україні передали 27 спеціалізованих машин. Вони оснащені всім необхідним для надання екстреної допомоги постраждалим від російської агресії. До переліку обладнання таких «швидких» увійшли: кардіомонітори, дефібрилятори, електрокардіографи, апарати штучної вентиляції легень та кисневі балони.

Завдяки 250-сильним 4-літровим двигунам V6, повному приводу та високому кліренсу, машини можуть швидко переміщатися в умовах суворого бездоріжжя. А отже, зможуть оперативно доставити постраждалих до медустанов, тим самим збільшивши шанси на порятунок їхніх життів.

«Завдяки встановленому обладнанню в евакуаційних машинах швидкої допомоги можна врятувати людей у ??разі кардіогенного шоку, надавати допомогу під час пологів, проводити реанімацію пацієнтів, здійснювати загальне знеболювання та первинну хірургічну обробку ран», - йдеться у повідомленні.

Відомо, що загалом у рамках цієї ініціативи, реалізованої Фондом Олени Зеленської та Міністерством охорони здоров'я, до нашої країни прибуло 50 швидких евакуаційних машин. Першу партію таких авто від уряду ОАЕ у кількості 23 одиниць було передано Україні наприкінці 2023 року.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація