Україна продовжила «транспортний безвіз» із Туреччиною

Україна продовжила «транспортний безвіз» із Туреччиною

01 березня 2024
0

В умовах війни та обмежень транспортування вантажів морем, Україна наголошує на вантажоперевезенні автотранспортом. Для того, щоб прискорити та спростити процес переміщення вантажів через кордони й було підписано «транспортний безвіз» з більшістю європейських країн.

Також лібералізація вантажних перевезень діє між Туреччиною та Україною. Термін договору продовжили. Тепер він діє до кінця війни. Причому поширюватиметься бездозвільний проїзд зокрема і на в'їзд порожніх вантажівок. Про це домовилися Мінвідновлення України із Мінінфраструктури Туреччини.

«Продовження лібералізації вантажних перевезень - це приклад ухвалення рішень на основі цифр та реальних показників позитивного впливу на ринок двосторонніх перевезень. З усього експорту, який постачається до Туреччини, близько 15% - автомобільним транспортом», - зазначили у відомстві.

Олександр Кубраков зазначив, що турецькі компанії імпортують до нашої країни саме автомобільним транспортом майже 60% всього обсягу товарів. Ще в рамках домовленостей вдалося збільшити кількість дозволів на вантажні перевезення в/з третіх країн на тисячу - до 3500.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація