Україна торік відкрила понад 400 міжнародних маршрутів для пасажирських автоперевезень

Україна торік відкрила понад 400 міжнародних маршрутів для пасажирських автоперевезень

06 січня 2024
0

Україна торік провела верифікацію міжнародних маршрутів із шістьма країнами та відкрила понад 400 нових маршрутів для пасажирських автоперевезень. Про це розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач у Фейсбуці.

Він зазначив, що міністерство вже розробило Реєстр міжнародних маршрутів та онлайн-кабінет перевізника для відкриття та змін маршрутів.

За словами Деркача, у 2023 році Мінвідновлення масштабувало цифрову послугу єЧерга на 16 пунктів пропуску.

«Щодо автомобільних пунктів пропуску, то була сформована Стратегія розбудови прикордонної інфраструктури до 2030 року та забезпечена передача від Державної митної служби до Агентства відновлення 23 пунктів пропуску. Також було погоджено створення «Зеленого коридору» між «Рені - Джюрджюлешти - Галац» та розпочато ремонт пункту пропуску «Рені» для запуску спільного контролю», - розповів Деркач.

Посадовець додав, що у 2024 році міністерство планує: запустити спільний контроль на кордоні з Польщею та Румунією; провести модернізацію пунктів пропуску; розширити проєкт єЧерга на всі транспортні засоби, а також реалізувати реформу міжнародних пасажирських перевезень та розпочати зміни системи внутрішніх перевезень.

Джерело: Укрінформ

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація