Україна запропонує Румунії побудувати автобан біля кордону

Україна запропонує Румунії побудувати автобан біля кордону

31 січня 2024
0

Україна хоче залучити Румунію до будівництва трансрумунського автобану «Бухарест - Сірет» біля кордону з Україною і для цього розділити його на дві дороги. В Чернівецькій обладміністрації пропонують, що одна з них буде закінчуватися в пункті пропуску «Порубне - Сірет», а друга - в сусідньому ще не побудованому пункті «Біла Криниця - Клімеуць», повідомив голова області Руслан Запаранюк в інтерв'ю Укрінформу.

«Ми ж бачили нещодавно повідомлення, що в Румунії будують автобан з Бухареста до Сучави. І він буде доходити аж до Сірета, що навпроти нашого пункту пропуску «Порубне». У зв'язку з цим у нас є ще одна ідея. Якщо автобан зайде до Сірета, далі вантажні автомобілі ж не зможуть іти через центр їхнього прикордонного міста. Тому хочемо їм запропонувати цей автобан відвести вбік до пункту пропуску «Біла Криниця». Це близько 12-14 кілометрів дороги. А сюди на «Порубне» ішов би далі собі легковий транспорт», - сказав Запарнюк.

По нинішньому проєкту далі цей автобан мав би переходити в українську трасу М-19. Якби він вклинився у «Білу Криницю», то можна було б пустити транспорт двома потоками: одну частину - по М-19 на Київ, а другу - на Львів та Польщу.

Відкриття пункту пропуску «Біла Криниця» поки що залишається неблизькою перспективою через відсутність грошей, визнав Запарнюк. Але технічно Україна готова до його відкриття: «Далі тільки реальне виділення ресурсу і будівельні роботи».

Якщо його побудувати, пункти пропуску «Красноїльськ» і «Дяківці» можна буде вивільнити від вантажного транспорту, сказав голова Чернівецької області.

Джерело: ZN.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація