Українець навчився робити бензин із пластику

Українець навчився робити бензин із пластику

27 листопада 2023
0

Мешканець села Кам'янка Сумської області Віталій Куколь у домашніх умовах виготовляє бензин і дизпаливо. Сировиною для їхнього отримання є звичайний пластик. Про винахідника розповіли в сюжеті «Суспільне.Суми».

Установку для отримання палива Віталій Куколь переробив зі старого самогонного апарата свого діда. У ній пластик нагрівається до 400 градусів за Цельсієм. За такої температури починається процес його дегідратації - він перетворюється на пари бензину, дизпалива, гасу, воску, вазеліну та парафіну. Також виділяються й гази.

Із кілограма пластику виходить 200 грамів бензину А-80, 150 грамів гасу та 300 грамів солярки. Решта 350 грам - вазелін, віск і парафінова суміш.

Із сировиною проблем немає - пластик розкиданий усюди, і потрібно лише зібрати його та нарізати перед переробкою на дрібні шматки. Отриманого бензину достатньо, щоб заправляти мотоцикл українського майстра.

Віталій Куколь звертався до представників місцевої влади з пропозицією налагодити випуск бензину, однак не отримав підтримки - його винахід не зацікавив чиновників.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація