Український бронеавтомобіль «Новатор» показали у новому виконанні

Український бронеавтомобіль «Новатор» показали у новому виконанні

05 вересня 2023
0

На виставці оборонної промисловості MSPO, що проходить у польському місті Кельце, компанія «Українська Бронетехніка» презентувала чергову новинку. Це 10-місний варіант бронеавтомобіля «Новатор». Крім більшої місткості машина відрізняється посиленим протимінним захистом, покращеною керованістю та доопрацьованою підвіскою. У результаті «Новатор» підвищив свої позашляхові якості, які й раніше були на рівні.

За словами генерального директора підприємства Владислава Бельбаса, одним із основних завдань при розробці 10-місного варіанта було вкластися в максимально допустиму повну масу 8845 кг, на яку розраховано шасі Ford F-550. Для цієї мети застосували тоншу, але при цьому твердішу сталь.

Відмінністю всіх машин «Новатор» є модульний принцип конструкції, що дозволяє адаптувати машину для тих чи інших потреб, встановлюючи різні бойові модулі. Відразу після виставки MSPO експериментальний зразок 10-місного «Новатора» буде відправлено на державні випробування.

Зазначимо, що «Українська бронетехніка» випускає машину «Новатор» з 2018 року і вона вже добре себе зарекомендувала під час численних бойових операцій.

Джерело: Авто Центр
Фото: Defense Express

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація