Український ВПК збільшив потужності виробництва САУ «Богдана»

Український ВПК збільшив потужності виробництва САУ «Богдана»

18 квітня 2024
0

Український ВПК збільшує потужності виробництва сучасних 155-мм САУ «Богдана». Мова вже йде про досягнення темпу у 10 САУ «Богдана» за місяць, який запланований на квітень, при цьому надалі він буде збільшуватись. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Зазначимо, що мова фактично йде про подвоєння виробництва, бо ще на початку грудня 2023 року Володимир Зеленський повідомив, що темпи виробництва САУ «Богдана» становили шість на місяць. Ще тоді цей темп було зрівняно із виробництвом аналогічної колісної САУ Caesar французькою корпорацією Nexter.

Але, що цікаво міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню на початку квітня заявив, що у планах Nexter вийти на показник 12 Caesar на місяць.

У грудні 2023 року було офіційно оголошено про те, що загалом у строю ЗСУ українських «Богдан» вже 30 одиниць.

Слід згадати, що поява швидких і мобільних САУ у 2022 році дала змогу вражати російську артилерію на відстанях, які були раніше недосяжними. Крім того, САУ «Богдана» відіграла важливу роль в операції по звільненні острова Змеїний. Тому поява нових 10 САУ «Богдана» протягом місяця - це істотне посилення бойових спроможностей ЗСУ на окремому напрямку.

Джерело: AUTO-Consulting

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація