Українцям у Норвегії дозволять працювати водіями автобусів

Українцям у Норвегії дозволять працювати водіями автобусів

25 грудня 2023
0

Влада Норвегії має намір дозволити українцям, які приїхали до країни рятуючись від російської військової агресії, працювати водіями автобусів. Раніше для цього необхідно було знання норвезької мови та проживання на території країни не менше чотирьох років. Тоді як громадяни Євросоюзу можуть працювати водіями автобусів одразу після прибуття до Норвегії.

Умови отримання роботи для українців спростять після внесення необхідних змін до законодавства. Зокрема, міністерство праці та інклюзії внесло пропозиції щодо тимчасового скасування вимоги про чотирирічне перебування. Але лише для тих, хто зможе надати відповідну довідку з України.

Як повідомляється, міністерство транспорту вже продало свої пропозиції затвердити навчання водіїв українських автобусів у більшому обсязі, ніж раніше. Законопроєкт представлять після закінчення терміну консультацій 31 січня 2024 року.

За деякими даними, серед близько 70 тисяч українців, які прибули до Норвегії після 24 лютого 2022 року, декілька сотень водіїв автобусів із досвідом роботи. Потенційно вони можуть працевлаштуватися у норвезьких автобусних компаніях, які дуже потребують таких фахівців.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація